Yin Yoga

Home / Yoga / Yin Yoga

Yin Yoga

Yin Yoga is een rustige en een aandachtige vorm van yoga dat leert je te ontspannen in de spanning. Ben je op zoek naar rust, voelen, accepteren en loslaten? Dan is Yin Yoga iets voor jou! Het is een combinatie van Hatha Yoga & Do-In Yoga, de Chinese Geneeskunde & meridiaan leer, Taoïstische natuur filosofie & boeddhistische meditatietechnieken. De energie zal beter kunnen stromen in jouw lichaam, waardoor je meer energie krijgt.

Tijdens de Yin Yoga lessen wordt er gewerkt met de meridianen en ligt de focus op de spieren en de gewrichten, maar ook op het stimuleren van weefsels die dieper in het lichaam liggen, zoals het bindweefsel. Dit zorgt er voor dat je ook in de diepere lagen van je lichaam flexibiliteit ontwikkelt waardoor blokkades worden opgeheven. Hierdoor kan de energie beter stromen in je lichaam en krijg je meer energie.

Ook verbetert het de weerstand en het helpt voor een sneller herstel na lichamelijke problemen, indien van toepassing. Het effect van Yin Yoga op lange termijn is een flexibeler, beweeglijker en sterker lichaam.

Hoe werkt het?

Yin Yoga richt zich op het stretchen van het bindweefsel om vooral de gewrichten te versoepelen, te ontspannen en te versterken. Het richt zich minder op de spierspanning. Dit zie je vaak wel terug in de actieve Yang Yoga oefeningen. Yin-houdingen worden ‘passief’ uitgevoerd, maar zijn zeker niet minder intensief. In Yin Yoga blijf je minimaal tussen de 3 à 5 minuten in een houding zitten of liggen. Zo heb je meer tijd om je grenzen te verkennen en te verleggen.

Je gebruikt je lichaam niet om in een houding te komen, maar je gebruikt de houding om het lichaam beter te voelen. Bewust en zonder te forceren stap je net buiten die ‘comfort zone’. Je zal ruimte ervaren in het lichaam en vooral in het gebied bij de heupen, bekken en de wervelkolom. Jouw energie zal weer stromen!

Innerlijke balans

Yin Yoga is een verademing. Zeker door de talloze prikkelingen die wij in het dagelijks leven ondervinden en dat alles tegenwoordig gehaast ‘moet’. Verstillen, aanwezig zijn in het moment, eventuele weerstanden en gedachten observeren om zo tot een innerlijke balans van Yin en Yang te komen. Yin Yoga is voor iedereen!

Heb je interesse? Kijk dan eens in mijn agenda om te kijken naar de prijzen en welke dag jou het beste uitkomt.

Lees in deze blog de 8 voordelen van Yin Yoga.

 

Bewegen naar Bewust Zijn

Marja van Die