Do-In

Home / Yoga / Do-In

Do-In

Wil je zelf werken aan gezondheid en balans? En ben je op zoek naar rust? Dan is Do-In iets voor jou! Do-In lessen bieden je een manier van bewegen die voor iedereen te volgen is. De oefeningen zijn gericht op de meridianen (energiebanen) in je lichaam en al snel ga je voelen dat jouw lijf soepeler en vitaler wordt. Jij bepaalt zelf je eigen tempo en hoever je gaat. Do-In volg je tenslotte alleen voor jezelf, voor je eigen welzijn.

De 6 traditionele meridiaanstrekkingen zijn bijna meditatief van aard. De letterlijke vertaling van Do-In is niet voor niets ‘de weg naar binnen’. Zo zal je merken dat niet alleen je lijf zich prettiger gaat bewegen, maar ook dat je mind rustiger zal worden en dat je jezelf geestelijk meer in balans zal voelen. Het verband tussen jouw energie en jouw emoties zal duidelijk worden. Hoe je ermee omgaat, krijg je dan ook meer in de hand.

De oosterse kijk op gezondheid

Op speelse wijze leer je de werking van enkele drukpunten, welke oefeningen toe te passen bij een ongemak en tips om je meer in balans te krijgen en/of te houden.

Tijdens de lessen worden de oefeningen uiteraard goed uitgelegd. Als docent doe ik altijd mee met de les en ik help je op weg om de oefening naar beste kunnen (van dat moment) uit te voeren. Het gaat er niet om hoe ‘goed’ je iets kunt, maar meer hoe je het doet en met welke intentie. Je krijgt inzicht in hoe jouw lichaam energetisch is opgebouwd.

Hoe werkt het?

De Do-In lessen worden in kleine groepjes gegeven (max. 10 personen) en het is voor alle leeftijden. De meeste oefeningen worden op de grond uitgevoerd. Heb je een lichamelijke beperking? Dan is het juist goed Do-In te volgen. De oefeningen kunnen eventueel ook uitgevoerd worden met hulpmiddelen of zittend op een stoel.

Heb je interesse? Kijk dan eens in mijn agenda om te kijken naar de prijzen en welke dag jou het beste uitkomt.

Bewegen naar Bewust Zijn

Marja van Die