8 voordelen van Yin Yoga houdingen

Home / BLOG / 8 voordelen van Yin Yoga houdingen

Yin Yoga is een rustige en een aandachtige vorm van yoga dat leert je te ontspannen in de spanning. Ben je op zoek naar rust, voelen, accepteren en loslaten? Dan is Yin Yoga iets voor jou! Je zal meer energie krijgen, je weerstand verbetert en indien van toepassing helpt het voor een sneller herstel na lichamelijke problemen.

Yin Yoga beoefenen heeft verschillende voordelen. Ik heb er 8 voor je op een rijtje gezet die erg belangrijk zijn.

Voordelen

  1. Je laat de spierspanning in je lichaam los. Voor sommige mensen is het erg lastig om te leren ontspannen. Door middel van Yin Yoga kun je de ontspanning bij verschillende delen van je lichaam toepassen.
  2. Je leer jezelf te ontdekken terwijl je in een houding staat. Doordat je langer in een houding blijft staan, is het belangrijk dat je mentaal ook de concentratie kunt vinden. Je moet naast het fysieke, ook mentaal los kunnen laten.
  3. Yin Yoga is gemakkelijk te volgen. Ook voor beginners is het een erg toegankelijke vorm van Yoga. Deze Yoga vorm is voor iedereen, met of zonder beperkingen, geschikt.
  4. Yin Yoga zorgt ervoor dat je je lichaam versoepelt. Bijvoorbeeld een kantoorbaan vraagt vaak voor een langere periode dezelfde houding. Hierbij kan je lichaam verstijven en kunnen er klachten ontstaan. Yin Yoga compenseert de lange zithouding.
  5. Voor mensen die graag hun meditatiehouding zouden willen verbeteren is Yin Yoga ook een hele goede oplossing. Je werkt hierbij aan een goede houding en leert deze voor langere tijd aan te houden. Op den duur ga je het langer vasthouden van deze houding zelfs als prettig ervaren.
  6. De meditatie wordt gestimuleerd. Je leert mentaal en fysiek in balans te komen. De concentratie wordt bevorderd, maar ook het luisteren naar je eigen lichaam. Je zal de rust in jezelf vinden.
  7. Yin Yoga werkt positief voor mensen met spierklachten. Denk hierbij bijvoorbeeld aan reumapatiënten. Ook kunnen klachten in de bekken, rug, wervelkolom, nek en schouders met Yin Yoga behandeld worden.
  8. Tijdens hevige stressperiodes of zelfs een burn-out, kan deze Yoga vorm je helpen de klachten te verminderen of zelfs te bestrijden. Op een rustige manier ruimte geven aan het lichaam en de geest, zorgt voor een goed herstel.

Interesse in het volgen van Yin Yoga lessen? Bekijk mijn agenda voor het lesrooster.